Sara Wiss

Inlägg om Inre hälsa

Ambitioner

Har haft mitt längsta blogg uppehåll någonsin. Ha känt att jag inte haft tid över, vilket jag inte heller har… Men jag saknar det. Framförallt så saknar jag att ha mitt eget arkiv att titta tillbaka på. Kunna kolla vad jag/vi gjorde den och den månaden.

 

Jag har funderat på allt jag vill göra. Hur livet ser ut nu och allt som förväntas av mig. Jag inser att jag inte kan ha för höga ambitioner på för många plan. Därav ha bloggen fått stå åt sidan. Det är kul men rätt tufft att börja jobba igen. Jag älskar det, men när jag jobbar vill jag verkligen göra mitt bästa. Så att driva eget företag, få in nya kunder och allt annat som hör till, ge 100% till mina klienter och som PT online. Självklart vill jag även hinna vara en bra flickvän, bra kompis, höras med familjen och träna mina pass samt allt annat i livet. Men så är jag ju nu även mamma på heltid, haha! Och där vill ja ge minst 100%! <3 Underbart, men tar självklart mycket av den tid jag hade över förut. Så när jag får tid över nu så vill jag gärna kramas med Lasse, träna, baka en kladdkaka, träffa kompisar eller annat. Inte sitta vid datorn…

IMG_9036

 

Som ni hör så går det ju inte ihop. Så jag ha fått dra ner på bloggen, tränat färre pass, tackat nej till spontana häng med kompisar m.m. För att hitta balans och landa i det jag gör nu. Har ju faktiskt bara jobbat två månader! Kan låta som att jag klagar, och det kanske jag gör lite..? Men jag älskar mitt liv just nu! Det är stundvis tufft att få ihop, men samtidigt så underbart. Men jag måste dra i några bromsar för att kunna njuta..

 

DCIM100GOPRO

MEN så kommer jag ibland på något som jag bara måste dela med mig av! Något jag tycker är viktigt.. Ni som följer min instagram har sett att jag nu ger tips på hur man tränar sig stark och stabil. Det är en sån grej jag brinner för. För jag vill att alla ska få känna sig så! Att förstå hur jäkla bra träningen kan få en att känna sig!

 

IMG_9511

Så  jag kommer att blogga lite ibland, lägga upp filmerna här också! För att spara dem och lätt hitta länken. Försvinner så snabbt i instagram flödet… Hoppas att ni gillar dem och har förståelse för att bloggen uppdateras när jag hinner och vill. Eller när jag bara måste visa något!!! 😀

Pyret, en vecka idag! <3

Den 3 januari kl 02.02 föddes han.. <3

 

Allt gick väldigt bra även om det i stunden var jäkligt tufft… Hela förlossningen tog bara 8 timmar, från första tecknet, till att jag hade honom på mitt bröst! <3

IMG_3841

 

Nu är vi hemma på Storholmen igen och njuter av allt! Är så mycket nya intryck och känslor för oss alla tre. Vi gråter och skrattar om vartannat, och lär känna varandra. Det är emellanåt tufft men samtidigt älskar jag varje sekund av det. Går inte att förklara riktigt..

IMG_3857-1

Han verkar älskar att åka både bil och båt.. Första gången vi skulle åka hem så startade inte vår båt pga av kylan. Men kunde då lifta med en granne som var i hamnen. Andra gången fick vi igång båten men fick då köra försiktigt och krossa isen på vägen. Känns som att Pyret kommer bli en riktig viking med tanke på bara hans första vecka, haha!

 

IMG_3866IMG_3863-1

Vi kallar honom fortfarande för Pyret då det känns så naturligt. Men är nere på två namnalternativ… Bestämde oss dock igår för att han får heta Wiss som mig iaf. Är så svårt att stava till ten Siethoff så ska göra det lätt för honom! 😉

IMG_3875

Nallen som han fick av farmor på BB fick namnet Polarn (han är ju hans första kompis). Så här får ni hälsningar från Polarn & Pyret! 🙂

Att gå till gymmet i vecka 40 – Träningshets?

Det är så roligt att ”gå till gymmet” för många betyder det samma som att träna stenhårt. Det räcker med att säga att man ska till gymmet, eller att man går till gymmet 3 ggr i veckan så får man ofta peppande kommentarer som ”åh du är så duktig” eller ”oj vad du är flitig” m.m.

 

Vad man gör på gymmet verkar inte spela lika stor roll, haha! 🙂

Nu på slutet har jag nästan varit försiktig med att säga att jag ska till gymmet, inte för att jag vill dölja det utan för att undvika att det ska dras fel slutsats. Ibland har jag ju gått dit, cyklat 5 minuter, kollat på när andra tränat, hejat lite, gjort lite bäcken- och magaktivering och någon rygg övning och sedan bastat…. Men får ändå ofta höra av folk ”att dom ser att jag tränar på som vanligt”.

FullSizeRender-9

Ja jag har tränat, men inte ”som vanligt” sen runt vecka 10 då jag började må fruktansvärt illa av mjölksyra. Dvs jag har inte tränat som vanligt (för mig) på ca 7 månader…. När man saknar det mycket kan det vara lite provocerande att få höra det ofta, av folk som sett 15 sekunder av ett träningsklipp på instagram.

 

Varför är det då viktigt för mig att gå till gymmet?

 

När jag säger ”gå till gymmet” så är det inte längre för träningens skull. Ibland behöver jag inte ens duscha efteråt… Men att gå till gymmet får mig att känna mig som mig. Jag har mina vänner och bekanta där, jag får dra på mig mina (bekväma!) träningskläder, säga hej till personalen och komma ut en stund hemifrån. Jag hade lika gärna kunnat gå till ett fik eller till en bokklubb om det var mitt intresse. Nu råkar det vara så att det är gymmet som är min sociala punkt som jag trivs bra på. Att vara gravid är ingen skada eller sjukdom, det kräver inte att ligger hemma och bara vilar (om man inte mår så dåligt förstås). Däremot kan det behövas ett specifikt träningsupplägg.

 

Att hålla kvar vid rutiner tror jag att är viktigt, speciellt de man gillar! Slutar man med något blir tröskeln tillbaka högre.. Jag minns inte att jag har varit borta från mina idrottsträningar heller, då jag varit skadad eller haft ont. Man gick till träningen ändå, trots att man visste att man inte kunde träna som vanligt. Men man gjorde sin rehab eller magstyrka/ knästabilitet på sidan av. På samma tid och plats som resten av gruppen.

Vet inte hur det är i skolorna i sverige, men den regeln hade vi även på skolgympan på Åland. Man bytte om och dök upp som vanligt till lektionen. Sen fick man sitt program för ex ”knäskada”, ”fotskada” eller ”armskada” att göra på en matta på sidan av….

 

Lite så känner jag med min träning under graviditeten… Jag hade tyckt att det var så tråkigt att göra en rehab-period hemma ensam. Vet inte ens om den hade blivit så bra gjord då. Så även om jag nu mest gör aktiverings övningar eller använder redskap som jag lika bra kan köra med hemma (ex boll och gummiband) så vill jag inte det. Jag går glatt med till gymmet de dagar jag orkar, och kör mina övningar där.

FullSizeRender-8

 

Så att gå till gymmet gravid behöver inte ha med träningshets att göra. Från att jag fick veta om att jag var gravid så har all form av prestation i träningen plockats bort. Okej, ärligt tog det kanske 2-3 veckor att landa i den tanken och beslutet. Men det var nog också för att min kropp inte hade börjat säga ifrån då ännu.. Men från att jag landat lite i vad som skulle komma så har fokus aldrig varit prestation. Vikterna har blivit lättare och lättare, övningar har plockats bort, jag har ätit på ett sätt som jag inte alls åt innan m.m för att må bra och ge kroppen det som känts rätt för dagen.

 

Att jag ännu tränar har absolut inget att göra med att jag vill hålla kroppen i form eller förbränningen igång. Blev chockad och ledsen av att höra att man ens skulle tänka så under sin graviditet… Tydligen är det inte helt ovanligt att springa/ köra spinning pga rädsla av att lägga på sig extravikt under graviditeten. Att känna stress och oroa sig för det måste vara fruktansvärt jobbigt…

Jag är glad om jag kan bibehålla lite styrka då det kommer att behövas med alla lyft av bebis mm, men även om det inte hade gått så hade det varit fine. Så länge bebis mår bra…

 

Under hela min graviditet så har jag tränat ihop med min grymma vän Fia! Träning + lunch en gång i veckan har varit höjdpunkten på veckan, haha! Vi har absolut inte kunnat träna samma sak eller med samma vikter, men det har betytt otroligt mycket för mig att ha vår rutin kvar. I går var vi och tränade.

IMG_2793

Hon har påbörjat en ny styrkeprogression och jag satt på en pilatesboll och tränade rygg och axlar med ett gummiband. Det spelar ingen roll vad jag gjorde, hade kunnat sitta och titta på också om jag var trött. Men att fortfarande ha vår träningsdate + lunch gjorde att jag fick några timmar då jag inte bara ligger hemma och funderar på hur och när Pyret ska dyka upp… Det hinner jag göra så mycket av nu ändå! <3

IMG_2796

Grattis bästa Emelie! <3

Idag fyller en av de bästa människorna jag vet år, nämligen Emelie! <3

IMG_7372

Emelie & jag på äventyr i USA

 

Bland de bästa som hänt mig är när Emelie klampade in i mitt liv för snart fyra år sen. Brukar säga att mitt liv har bara blivit bättre sen den dagen, haha. Nej men hon kom in i mitt liv i en lite rörig period. Jag och mitt ex hade precis gjort slut och jag var nog lite förvirrad över vem jag var på egna ben, och hur jag ville leva mitt liv. Hade så länge försökt passa in så hade tappat bort vad/vem som var jag på riktigt.

IMG_7630 IMG_7733

Jag gillade den Sara jag var när vi hängde ihop. Jag var glad och skrattade på riktigt! Allt var äkta. Jag såg möjligheter och drömde om roliga saker att göra… Och jag lovar att det var för att jag alltid fick ett uppmuntrande och äkta leende tillbaka!

 

Emelie behövde också lite nytt i sin vardag och tänkte att vi kan ha kul ihop..  Hon blev en vän som kom nära otroligt snabbt! Vi blev lite som piff och puff och tillsammans har vi gått igenom en hel del i dagsläget. Men det har alltid blivit till det bättre.

 

Låter som en stor kärleksförklaring men det är det ju också på ett sätt. Emelie fick mig att vilja vara den Sara jag är, och att veta att det räcker gott och väl. Jag hoppas att jag fått henne att känna likadant på denna resa.. Ibland fattar jag inte att du bara fyller 26 idag, för du är så klok och bra! <3

IMG_8358

En bekymmerslös dag på Bahamas…

Hon har alltid funnits där för mig, och även om hon så klart fått torka en och annan tår så känns det som att det hon gör som är ännu bättre är att hon istället får mig att bara må bra på andra sätt. Genom att göra saker som gör en gott, och lyfta fram det fina i allt och alla. Jag har alltid haft nära till skratt med henne, hittat på roliga saker, rest till andra sidan jorden och haft så jäkla kul bara.

IMG_7762 IMG_7760

Allt som kunde kännas jobbigt förut bara försvann och ersattes med vad som var så bra. Hon är på riktigt som en sol som går upp varje morgon och skiner bort alla skuggor och mörker. Man blir bara glad av att se henne.

 

Önskar att alla skulle få ha en Emelie i sitt liv.

IMG_7005

Det viktiga dagsljuset!

Nu när dagarna är extremt korta så är det viktigt att komma ut och njuta av dagsljuset. Det är inte bara skönt utan också viktigt för vår hälsa!

thumb_P2140850_1024 thumb_P2140842_1024

Tyvärr är det så, att när hösten/vintern kommer så känner sig många trötta, deprimerade och har mindre energi till vardagliga saker. Så att komma ut en stund på dagen och få känna kontrasten av solljus och mörker verkar ha stor betydelse för vårt välmående. Jag känner mig själv piggare, gladare och får mer energi när jag tagit mig ut en sväng.

 

Igår gick jag en härlig lunchpromenad i vackra Kalmar!! Älskar bryggor, stränder och hav… Så att njuta av den fina strandpromenaden och piren här är fantastiskt! <3


thumb_P2140836_1024

Tänker att solen ger mig ungefär samma effekter som träning/motion gör. Inget jag tänker på under sommaren men så här på vintern blir det mer tydligt. Jag blir piggare, sover bättre på natten och känner mig friskare då jag tagit mig ut i solen. Både under tiden och efteråt. Som med träning alltså.. Även om det inte alltid lockar att traska iväg så är effekten ändå så skön när man väl är i det!

 

Så nu när jag inte kan träna så mycket längre och börjar vara allmänt trött så ska jag verkligen försöka att ta mig ut varje dag då det är ljust istället.  Får bli min egna december utmaning.. minst 30 minuter dagsljus om dagen!

thumb_P2140853_1024 thumb_P2140854_1024

 

Tar du dig ut i dagsljuset? Hur känner du att mörkret/ljuset påverkar dig?

Magen växer! <3

Nu tänker jag äntligen avslöja min största hemlis någonsin! Jag som är så dålig på att ljuga har satts i en del konstiga situationer, haha..

FullSizeRender Om allt går som det ska så får vi träffa det här lilla miraklet kring årsskiftet. <3 <3 Känns helt otroligt.

 

Jag börjar må bättre nu, känner mig mycket piggare och mindre illamående. Är i vecka 22 nu så hoppas att energin hänger med mig några veckor framöver iaf! 🙂  Är häftigt att se hur magen växer och igår kunde även Lasse känna sparkarna från min mage när han lade handen på.

 

Ska iaf bli skönt att inte ”dölja magen” på bilder/videon m.m. nu längre. Har varit klurigt att få till det ibland kan jag säga, haha!

 

Inhale sky, exhale stars!

Älskar orden i rubriken. För mig betyder det att våga lyfta blicken och inte bara se på det man har framför sig. Våga drömma, önska och aktivt leta möjligheter. Att skapa sin egen väg. Då känns det som att man får fler stjärnor omkring sig. Man drar sig till det/dem som hjälper en framåt. Möter rätt personer, är på rätt platser vid rätt tillfällen och har liksom ”tur” oftare.

 

Jag tänkte på de orden igår när jag gick till träningen. Jag blev så glad i kroppen av tanken på att jag kan styra min framtid genom att välja va jag vill se i den. Önska mig och skapa bilder i mitt huvud. För även om allt inte blir så, så mår jag iaf bra av att i stunden njuta av hur jag vill ha det.

Håller på att göra en vision board just nu. Gillar att göra en sån på hösten för att fundera på vad jag vill. Därför fastnar jag nog lite oftare än vanligt i såna tankar, haha. Vad vill ni göra i höst? Hur vill ni vara, vad vill ni hinna med? Vilka saker gör er lycklig? Vad ska ni se till att prioritera för att känna att du varje vecka gör något som du mår bra av?

14045472_10154333308601346_1394178837_o

Bilderna är från passet igår. Jag kände mig glad och tacksam över att känna energi och träningsglädje, då det inte varit en självklarhet den senaste tiden. Träning ska ge mig energi och styrka, vilket skrevs ner i min målsättning. Skrev även ner vilka träningsformer jag känner mest för i höst! Vad jag ska prioritera för att må bäst just nu.

14037413_10154333308606346_757553509_o

 

Jag har delat upp min vardag i kategorier: hem, familj/vänner, jobb, träning, kärlek, övrigt. Under varje rubrik har jag skrivit hur jag önskar att de kommer att se ut under hösten. Hur mycket tid jag önskar att lägga på det och vad som är viktigt i respektive kategori.

 

Ett tips är verkligen att fundera igenom din vardag. Se till att vara motiverad och glad över vad som är på kommande i höst. Då känns hösten inte alls så grå och deppig som många förklarar.

 

Om någon inte är intresserad av det ovanstående och hellre vill veta vad jag tränade så kommer det här, haha:

 

A: 4 x 5 häng frivändningar

 

B: 3 varv:

 • 10 enbens knäböj i TRX/ ben
 • 12 lutad bröstpress med hantlar
 • 12 stående bålrotationer med vikt

 

C: 3 varv:

 • 500 meter rodd
 • 20 kettelbell svingar (så tung vikt så att man inte gör alla i rad)
 • 15 armhävingar

Min egna SUP

I helgen beställde jag en egen Stand Up Paddle board. Tyckte att det var så härligt när jag testade i Båstad så jag bara måste ha en här hemma på ön. Igår kring lunch åkte vi och hämtade den. Jag kände mig precis lika lycklig som när jag var 11 år och köpte min första snowboard för egna sparpengar!

13918881_10154298171471346_448897891_o

Sorry för dålig bildkvalité (ser bättre ut om du läser via mobilen)! Snapchat-kameran är inte den bästa för blogginlägg, haha! 🙂

 

Behövde sitta och jobba rätt länge när vi kom hem och lovade mig själv att inte börja leka förrän jag gjort det jobb jag skulle! Så efter jobb, sen middag och annat fix så var klockan 21.30… Men kunde inte vänta tills nästa dag så det blev en SUP-premiär i solnedgången på Storholmen! Kolla så underbart!!!

13918653_10154299709206346_1947734059_o 13918839_10154299709186346_1649357558_o (1) 13682377_10154299709221346_665707223_o

Lasse var också mycket nöjd med mitt köp! 🙂

13663626_10154299709231346_1573915052_o

Äppelpaj och gröna lund

Sista dagen innan det är dags att börja jobba igen. Känner mig pepp inför hösten och ska ta morgondagen till att strukturera upp saker samt skriva ner lite mål och tankar. Älskar hösten på så sätt, blir alltid så motiverad med en ny-start.

Något annat som är härligt med hösten är äpplen!! Vi har fullt i våra två träd nu, och idag gjorde jag första äppelpajen på egna äpplen. Blev en spontan bakning så fick röra ihop något med de som fanns hemma i skåpen. Det blev riktgt gott!

P2140268

Lägg ugnen på 175 grader. Skär äpplena i skivor och lägg i en smord form. Jag skalar dem inte, då jag gillar de syrliga från skalen. Strö eventuellt lite kanel över och lägg sedan in i ugnen ca 5-10 minuter för att göra dem lite mjukare.

 

 • smält 150 gram smör. Plocka bort kastrullen från plattan och blanda i:
 • 1,25 dl socker
 • 1,5 dl havregryn
 • 1 dl kokosmjöl (eller valfritt mjöl)
 • 0,5 dl proteinpuver vanilj/vitchoklad (eller ta mer mjöl, detta var ett ihopskrap hemma)
 • 0,5 tsk bakpulver
 • ca 2 msk honung eller sirap
 • 2 msk valfri mjölk

 

Fördela smeten jämt över äpplena och lägg in i ugnen 20-30 minuter, tills den fått fin färg och doftar ljuvligt!

MFsEN P2140273

Ida och Tim kom på besök i går och stannar tills i morgon. Idag har vi haft en skön dag hemma på terassen och på bryggan. Pajen fick bra betyg till eftermiddagskaffet! 🙂

 

På kvällen åkte vi sedan in till Djurgården och gröna lund! Vi körde en 5-kamp med massa roliga spel och tävlingsnerver till 100! Behöver jag säga vem som tog hem segern?!?! 😉 Tror Lasse fortfarande är lite arg, haha!

P2140280 P2140276 P2140274 eb1bt P2140290

 

Sen blev det en fin kvällspromenad hem längs kajen. Så härliga sommarkvällar….. <3

P2140293 QV0q0 P2140307 P2140306 P2140310

Underbara Båstad

Alltså vilken dag… <3 Så underbart väder och vi har verkligen tagit till vara på dagen på bästa sätt. En riktig semesterdag!

 

Elin och jag vaknade tidigt och bestämde oss för att ta en morgonpromenad. Allt var så stilla. Ingen vind och knappt något folk ute. De flesta var nog trötta från gårdagens festligheter, haha.

P2140191 P2140180 P2140187 P2140209

Efter promenaden gick vi till frukosten för att njuta av en lång och god morgon stund.

P2140211 P2140213

Damernas final var inte förrän kl 14.00 så efter frukosten gick vi och hyrde stand up baddle boards. Det var första gången jag testade, trots att jag länge velat göra det! Kunde ju inte haft en bättre dag för aktiviteten…

13839919_10154278812671346_1172530772_o 13838515_10154277663441346_739951321_o 13843672_10154277663456346_167916832_o 13839771_10154277646551346_1848910988_o 13838331_10154277646536346_1021420079_o

Sen blev det check out, lunch och grymma tjejer i tennisen!! Shit va duktiga de är… Så imponerad!

Fler tennisbilder  och andra bilder från helgen kommer senare! Nu är jag hemma på Storholmen igen och ska njuta av kvällen.. Hoppas ni också haft en fantastisk helg! <3